talent

Persoonlijke ontwikkeling


Talent Assessment


Je hebt opleidingen gevolgd, werkervaring opgedaan en je ontwikkelt je steeds verder op loopbaangebied. In deze snel veranderende tijd, wil je natuurlijk ook op een gezonde en evenwichtige wijze verder groeien. Dat betekent tegenwoordig niet alleen dat je kijkt naar je potentieel en je opgedane ervaring, maar ook naar hoe je in het leven staat. Wat zijn voor jou belangrijke waarden? Bij welke organisatie wil jij je graag aansluiten en wat wil jij daar laten zien?


Hoe sta jij er momenteel voor op loopbaangebied? Krijg je energie van je werk of kost het juist veel energie? Doe je het werk wat je leuk vindt? Zit je lekker in je vel?


Het Talent Assessment (ook wel TalentScan genoemd) geeft inzage in waar jij op dit moment staat. Het Talent Assessment is een soort nulmeting waarin specifieke aanknopingspunten worden opgenomen over de richting en koers waar jij je optimaal en gezond in verder kan ontwikkelen.


Hoe gaat het in zijn werk?


Door middel van het inzetten van een specifiek op jouw vragen afgestemde testbatterij, wordt een rapport opgesteld. In dit rapport worden niet alleen je talenten besproken, maar ook je wensen op loopbaangebied. Samen met de bedrijfspsycholoog werk je vervolgens een aantal loopbaan-scenario’s uit, waarbij de voor jou meest optimale koers op loopbaangebied het uiteindelijke doel is.


Resultaat Talent Assessment


Je gaat op doelgerichte wijze aan de slag om je unieke talenten zo optimaal mogelijk tot hun recht te laten komen. Een lang coachingstraject is hier niet voor nodig: we willen je graag een intensieve quickstart geven die bestaat uit het Talent Assessment en drie verdiepingsgesprekken waarbij de loopbaan scenario’s zullen worden uitgewerkt. Na het Talent Ontwikkelngs traject weet je:


  • Over welke specifieke talenten en kwaliteiten jij beschikt
  • Waar je energie van krijgt en wat bij jou juist energie kost
  • Hoe je je specifieke talenten en kwaliteiten het beste kunt inzetten
  • Op welke plek binnen de organisatie jij het beste tot je recht kunt komen
  • Hoe je verdere ontwikkeling er uit kan zien

  • Het uiteindelijke doel is om juist die functie te bekleden, die past bij jouw specifieke talenten en kwaliteiten en waarin je ‘flow’ kunt ervaren: het gevoel dat je iets doet wat voor jou van grote waarde en betekenis is, en waarbij de tijd haast ongemerkt voorbij gaat.    © 2020 nomilis Loopbaan Psychologen - Alle rechten voorbehouden | Privacy statement